BK-Factory

BKF_100x60De ondernemingen D+H Mechatronic AG en AirFlowControl SA, eersterangsspelers op het normatieve en technische terrein van ventilatie- en rookafvoersystemen voor liftschachten, hebben hun krachten en diensten gebundeld  tot de nieuwe onderneming BK-Factory GmbH (BlueKit Factory) en dit voor het hele Europese grondgebied. De onderneming BK-Factory ontwerpt, ontwikkelt en verdeelt het BlueKit® systeem, dat tot doel heeft de ventilatie te regelen in liftschachten, machinekamers en technische schachten.

Op alle niveaus kunnen de medewerkers van BK-Factory prat gaan op een jarenlange ervaring in zeer diverse domeinen zoals het energetisch en technisch ontwerp van gebouwen, de bouw, het beheer van immobiliënpatrimonium, telecommunicatie en ten slotte de liftindustrie.

De BlueKit® optimaliseert de natuurlijke verluchting en zorgt tegelijkertijd voor een verhoogd comfort en een nog betere veiligheid.

De BlueKit® vormt een innoverende oplossing die beantwoordt aan de richtlijn liften 2014/33/EU en aan de Europese richtlijn met betrekking tot de bouwproducten 89/106/EG.

De BlueKit® maakt gebruik van het brevet EP-1890956 dat werd ontwikkeld door de maatschappij Royal-AFC.


De twee stichtende ondernemingen in een notendop:

Als een ware pionier, die zich profileert door haar vernieuwend elan, biedt de  onderneming AirFlowControl S.A. wereldwijd producten en diensten aan die beantwoorden aan de noden van de liftindustrie. Sinds 2005 en dankzij de oppuntstelling van de BlueKit® systemen, neemt AirFlowControl S.A. deel aan de technologische en innoverende ontwikkeling. Deze heeft tot doel de energiebesparingen te optimaliseren die gerealiseerd kunnen worden in energiezuinige gebouwen. Sinds januari 2008 produceert  en verkoopt  AirFlowControl S.A. de BlueKit® systemen op de Europese markt.

D+H beschikt over een rijke ervaring op het gebied van de ontwikkeling en productie van ventilatie- en rookafvoersystemen voor liftschachten. Deze Duitse onderneming dankt haar succes tevens aan haar jarenlange ervaring, waardoor zij haar eigen distributienetwerk kon ontwikkelen dat bestaat uit filialen en distributiepartners. Dit stelt haar in staat steeds opnieuw een uitstekende dienstverlening te bieden voor al haar producten.