Terugblik

Het jaar 2015 is onlangs ten einde gelopen, niet zonder gekenmerkt te worden door belangrijke gebeurtenissen. Van deze gebeurtenissen vermelden we de COP 21, een grote stap voorwaarts in de internationale strijd tegen klimaatverandering en voor duurzame ontwikkeling.

Tijdens de COP 21 hebben de wereldregeringen het Akkoord van Parijs aangenomen, het eerste universele klimaatakkoord, dat de transformatie van de groei en ontwikkeling in de wereld zal bevorderen om de weg te openen voor een koolstofarme, stabiele en duurzame toekomst.

De Belgische federale en gewestelijke regeringen trachten al jaren een akkoord te bereiken over de verdeling van de klimaatinspanning voor de periode 2013-2020. Philippe Henry, senator (Ecolo), voormalig Waals minister van Milieu en waarnemend lid van de Belgische delegatie in de Franse hoofdstad, heeft dit openlijk betreurd. “Staatshoofden van de hele wereld spreken zich hier in Parijs uit over post-2020, gevolgd door de Belgische ministers die de ene na de andere communiceren over hun niet-akkoord dat al verouderd is”, aldus de ecologist.

2016

In een tijd waarin energie-efficiëntie een prioriteit geworden is met de COP 21, de milieu-Grenelle, de thermische regelgeving of de wet op de energietransitie zet BK-Factory in 2016 zijn wil om milieuveiligheid en -bescherming te verzoenen voort, terwijl het steeds meer innovatieve oplossingen levert die de totstandbrenging van een efficiënt energieconcept bevorderen.

we have-joined-paris-pledge-badge 2

BK-Factory heeft zich aangesloten bij de oproep van Parijs
om de bepalingen van de COP 21 te ondersteunen en een stap voorwaarts te zetten op weg naar een groenere toekomst.