Het schoorsteeneffect in de liftschacht

Moderniseer uw liftschacht, zodat u uw energieprestaties en nog meer aspecten kunt optimaliseren

Buitenisolatie van de muren, vervanging van het verwarmingssysteem of vervanging van de beglazing, dit zijn de maatregelen die het vaakst worden geassocieerd met een energiemodernisatie van een gebouw. Maar hoe zit het met de liftschacht?

Waarom? Omdat de configuratie van de liftschacht ook grote energieverliezen met zich brengt ten gevolge van het schoorsteeneffect.

Dit effect komt in de praktijk neer op een permanent lek van verwarmde lucht via de kieren van de bordesdeuren naar de liftschacht. En daar ontsnapt de warme lucht via de natuurlijke ventilatieopening bovenaan de schacht.


Naast energiebesparingen nog verschillende andere behoeften voor de verschillende exploitaties

Skyline Vorteile BlueKit Systeme

Tocht, koude liftcabines of geluidshinder – Al die ongemakken kunnen worden voorkomen met de geregelde ventilatie van BlueKit, met daar bovenop een verbetering van het dagelijkse comfort.

Contact

Cornelis , Joseph
Name
Joseph Cornelis
Account Manager
Other Addresses
joseph.cornelis@dh-partner.com
+32 471 74 53 15

Realiseer energiebesparingen met het intelligente BlueKit-systeem

BlueKit is een eenvoudige en doeltreffende oplossing die komaf maakt met de problematiek van de veiligheid en de luchtdichtheid, doordat ze de ventilatie op basis van de reële behoeften regelt. Die intelligente regeling wordt verzekerd door een ventilatischuif vóór de opening en door de installatie van diverse met elkaar communicerende bewakingscomponenten. 

Doordat op die manier de luchtdichtheid van de liftschacht wordt verbeterd, kunt u elk jaar duizenden euro’s besparen. BlueKit helpt echter niet alleen de exploitatiekosten drukken, maar biedt ook een oplossing voor de hinder van een niet-gestuurde ventilatie, zoals geur- en geluidshinder.