BlueKit: De oplossingen van morgen voor de gebouwen van vandaag

De luchtdichtheid van gebouwen optimaliseren en de exploitatiekosten verlagen zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid, dit is het grondbeginsel van BlueKit. Alle innovaties en oplossingen werden zo ontworpen dat ze in elk type gebouw (nieuwbouw of renovatie) en in elk type liftschacht en technische koker kunnen worden ingebouwd.

Het eerste BlueKit-systeem werd in 2008 ontworpen door AirFlowControl, de Luxemburgse ventilatiespecialist. Nadat de onderneming als eerste had vastgesteld dat heel wat energie verloren gaat via de liftschacht en de technische koker, stelde ze een oplossing op punt voor een intelligente ventilatie, die zowel luchtdichtheid als veiligheid garandeerde.

In 2013 besliste het groeibedrijf AirFlowControl de handen ineen te slaan met het Duitse bedrijf D+H Mechatronic AG: dit leidde tot de joint venture BK-Factory. Die joint venture, die vooral bekend raakte met de BlueKit-oplossingen, werd in 2019 volledig in de groep D+H geïntegreerd.

Samen met haar filialen en hun teams in Duitsland, Oostenrijk en Luxemburg is BlueKit intussen uitgegroeid tot de absolute marktleider voor intelligente ventilatieoplossingen in Europa.


BlueKit: De belangrijkste data van het succesverhaal


Besparingen en ecologie

Volgens de recentste verslagen van de EU is de bouwsector met 40 % van het totale energieverbruik de grootste verbruiker van energie in de Europese Unie. Dat aandeel zal de komende jaren geleidelijk aan dalen wegens de richtlijnen die van toepassing zijn op nieuwe gebouwen.

BlueKit zet als overtuigd toekomstgericht bedrijf de ontwikkeling voort van systemen die bijdragen tot energiebesparingen, duurzame ontwikkeling en milieubescherming.

Uw expert BlueKit

6.000+
liften uitgerust per jaar
10+
jaar ervaring